Skip to main content

Novo polugodište donijelo nam je i novu zabavu na programu MOJE MALO KINO.

Ukupno 352 učenika petih i šestih razreda iz Osnovne škole Strahoninec, I. Osnovne škole Čakovec, Osnovne škole Dr. Ivana Novaka Macinec i Osnovne škole Hodošan posjetilo nas je 1.veljače na edukaciji filmske pismenosti i  projekciji norveškog filma Kraljica plesa. Film iz 2023. godine nagrađen na brojnim festivalima inspiriran je jednom od kćeri producentice koja je čeznula za filmom o plesu. Ova fantastična filmska priča prikazuje prijelaz iz djeteta u mladenaštvo i savršen je prikaz razigranog i spontanog nasuprot ozbiljnom i poslušnom…baš kako u toj dobi i treba biti. 

Naša edukatorica u veljači je učiteljica hrvatskog jezika Martina Horvat Kolar.

U srijedu 7. i četvrtak 8. veljače zabilježili smo dva prekrasna dana s našim učenicima 5. i 6. razreda na programu Moje malo kino.

Učenici i prosvjetni djelatnici iz Osnovne škole Selnica, Osnovne škole Goričan, Osnovne škole Sveta Marija, Osnovne škole Donja Dubrava, I. Osnovne škole Čakovec, Osnovne škole Nedelišće i Osnovne škole Orehovica bili su naši posjetitelji u protekla dva dana i odgledali su film Kraljica plesa. S našom edukatoricom Martinom Horvat Kolar održali smo edukaciju filmske pismenosti, naučili nešto novo i odlučili da ćemo puno češće izlaziti iz naše zone komfora.

Kako i sama redateljica filma Aurora Gossé kaže, a mi se u potpunosti slažemo: “Volim izazov rada s djecom! Oni su tako iskreni i istiniti, a ako vjeruju u svoj karakter, mogu stvoriti čistu magiju!”U srijedu 14.veljače smo održali i posljednji ciklus edukacija filmske pismenosti i projekcije za film Kraljica plesa za učenike 5. i 6. razreda osnovnih škola s područja Grada Čakovca i Međimurske županije. U sklopu projekta Moje malo kino 14. veljače su nas posjetili učenici i prosvjetni djelatnici iz Osnovne škole Dr.Ivana Novaka Macinec, Osnovne škole Gornji Mihaljevec, Osnovne škole Ivanovec, Osnovne škole Vladimira Nazora Pribislavec, Osnovne škole Dr. Vinka Žganca Vratišinec i II. Osnovne škole Čakovec .

Samo u veljači na filmskim edukacijama i projekcijama filma Kraljica plesa posjetilo nas je ukupno 1173 učenika u pratnji svojih učitelja.

Naša edukatorica bila je učiteljica hrvatskog jezika Martina Horvat Kolar. 

Hvala svima na dolasku, uskoro se ponovno družimo u našoj dvorani.