Skip to main content

Zaokružili smo edukacije i projekcije za prosinac na programu Moje malo kino. Tijekom prosinca posjetilo nas je oko 900 učenika iz osnovnih škola s područja Grada Čakovca i Međimurske županije.

Maštovite zgode junakinje domaće dječje književnosti i školske lektire “Dnevnik Pauline P” u živopisnoj i duhovitoj filmskoj adaptaciji u srijedu 13. prosinca, gledali su učenici I. i II. Osnovne škole Čakovec i učenici Osnovne škole Nedelišće. Edukaciju filmske pismenosti na programu Moje malo kino vodila je naša edukatorica Nataša Kralj, učiteljica hrvatskog jezika. Naslanjajući se na predložak poznate školske lektire, film na topao i duhovit način progovara o školskim dogodovštinama, prijateljstvu, prvim ljubavima i obiteljskoj dinamici iz perspektive glavne junakinje koja neumoljivo pomiče granice jer je u njezinu svijetu sve moguće. Film je bio idealna zanimacija našim dragim školarcima na današnje kišovito prijepodne

U srijedu 20. prosinca smo se družili s učenicima iz Osnovne škole Dr.Ivana Novaka Macinec, a u petak 22. prosinca posjetili su nas učenici I. Osnovne škole Čakovec. Edukacije je vodila naša učiteljica hrvatskog jezika Nataša Kralj, a učenici su odgledali jedan od najgledanijih hrvatskih filmova za djecu Dnevnik Pauline P.

Hvala svim našim školama, prosvjetnim djelatnicima i učenicima na dolasku!