Skip to main content

Multidisciplinarna znanstvena konferencija „Creative Future Insights 2023 – Creativity 360°“, koja je održana 14. i 15. rujna 2023. na Sveučilištu VERN u Zagrebu, okupila je brojne stručnjake iz područja kreativnih industrija, renomirane uvodničare te predstavnike akademske i poslovne zajednice koji su diskutirali o daljnjem razvoju jedne od najpropulzivnijih gospodarskih grana u svijetu – kreativnim industrijama.

Drugi dan konferencije stavio je akcent na važnost kreativnih i kulturnih industrija u Hrvatskoj, a govornice na konferenciji bile su – dr. sc. Aleksandra Uzelac, znanstvena savjetnica Instituta za razvoj i međunarodne odnose (projekt CRESCINE), producentica i suautorica Morana Ikić Komljenović (projekt Muzej osobnih priča) te Helga Lajtman, ravnateljica Centra za kulturu Čakovec (projekt MOJE MALO KINO).

Program konferencije održao se na engleskom jeziku, a sva događanja bila su otvorena za javnost.

Konferenciju su zajednički organizirali Ekonomski institut Zagreb, Sveučilište VERN’ i DKE – Ured MEDIA Hrvatske, a održana je pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Zagreb.