Skip to main content

Sveučilište VERN’, Ekonomski institut Zagreb i DKE – Ured MEDIA Hrvatske najavljuju 2. međunarodnu znanstvenu konferenciju „CREATIVE FUTURE INSIGHTS 2023 – CREATIVITY 360˚“ koja će se održati 14. i 15. rujna 2023. na Sveučilištu VERN’ .

U četvrtak će se održati panel „Važnost održivosti u području kreativnih i kulturnih industrija na europskom nivou“ na kojemu će gostovati Nina Hauser (Green Filming – Austrijski filmski institut), April Sotomayor (We are ALBERT) te producentica Morana Ikić Komljenović (Little Red Dot, Distribute This!).

Petak je rezerviran za diskusiju iz hrvatske perspektive pa će na panelu „Važnost kreativnih i kulturnih industrija u Hrvatskoj“ gostovati dr. sc. Aleksandra Uzelac, znanstvena savjetnica Instituta za razvoj i međunarodne odnose (projekt CRESCINE), producentica i suautorica Morana Ikić Komljenović (projekt Muzej osobnih priča) te Helga Lajtman, ravnateljica Centra za kulturu Čakovec (projekt MOJE MALO KINO).

Obje panel – diskusije moderirat će Martina Petrović, voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske.

U okviru konferencije, u suradnji s Udrugom Restart bit će prikana i dva dugometražna dokumentarna filma: 14. rujna „GRETA“ redatelja Nathana Grossmana, a 15. rujna „ŽICA“ redateljice Tihe K. Gudac.

Program konferencije održava se na engleskom jeziku, a sva događanja su otvorena za javnost.