Skip to main content

U ponedjeljak 12. prosinca 2022. u 19.30 sati održana je druga online, a ujedno i posljednja edukativna radionica filmske pismenosti za prosvjetne djelatnike. Radionicu je vodila dr.sc. Ana Đordić, vanjska suradnica na europskom projektu Back to the local cinema.

Radionici su se priključili prosvjetni djelatnici iz Čakovca, Samobora, Novske, ali i okolnih županija. Uz prosvjetne djelatnike radionici su prisustvovali i edukatori i koordinatori na projektu.

Online radionica se bazirala na hrvatskom kratkometražnom filmu “Mucica” koji će biti prikazan u sklopu projekcija za škole. Dr.sc. Ana Đordić je s prosvjetnim djelatnicima obradila film, razgovarala o motivaciji učenika, analizi i interpretaciji filma te zadacima za učenike.

Dr.sc. Ana Đordić od 2012. predaje na Školi medijske kulture „dr. Ante Peterlić“, a 2013. osniva program Filmska naSTAVa Hrvatskog filmskog saveza. Od iste godine članica je selekcijske komisije Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala, a bila je članicom selekcijskih povjerenstava ili žirija i drugih festivala filmova mladih te Državnog povjerenstva Smotre hrvatskoga školskog filma. Godine 2021. objavila je knjigu Film u školi.