Skip to main content

U četvrtak 22. rujna 2022. godine od 17.00 sati održana je prva online edukativna radionica filmske/medijske pismenosti za prosvjetne djelatnike u sklopu europskog projekta Back to the local cinema. Na radionici je sudjelovalo ukupno 98 učesnika. Ova fantastična i pomalo nevjerojatna brojka, koja je dokaz da smo na odličnom putu, uz koordinatora i partnere na projektu obuhvaćala je i edukatore na projekcijama, koordinatore za škole te prosvjetne djelatnike iz tri grada Čakovca, Samobora i Novske. Radionicu je vodila dr.sc. Ana Đordić koja od 2012. predaje na Školi medijske kulture „dr. Ante Peterlić“, a 2013. osniva program Filmska naSTAVa Hrvatskog filmskog saveza. Od iste godine članica je selekcijske komisije Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala, a bila je članicom selekcijskih povjerenstava ili žirija i drugih festivala filmova mladih te Državnog povjerenstva Smotre hrvatskoga školskog filma. Godine 2021. objavila je knjigu Film u školi.

Voditeljica radionice dr.sc. Ana Đordić podijelila je radionicu na teorijski i praktični dio. Teorijski dio radionice bazirao na važnosti filmske edukacije za djecu i mlade i filmskoj edukaciji, strukturi nastavnog sata filmske pismenosti, osnovnim teorijama o filmu, dok je praktični dio obuhvaćao kratke vježbe za prosvjetne djelatnike.

Uskoro slijede i besplatne radionice u Centru za kulturu Čakovec, Pučkom otvorenom učilištu Samobor i Pučkom otvorenom učilištu Novska koje će voditi dr.sc. Ana Đordić i prof. Margareta Đordić.

Hvala svim prosvjetnim djelatnicima na suradnji.